Booking.com olayına Başaran Ulusoy yorumu..





Booking.com yasağı başladı....


TURSAB'ın başvurusu üzerine mahkemenin booking.com hakkında kapatma kararı vermesinin ardından bugün itibariyle operasyonlar durduruldu. Booking.com sitesine girip rezervasyon yapmaya çalışanlar şu anda Türkiye'den hiçbir tesise ulaşamıyor. Söz konusu kararın, özellikle butik otellerin lehine olmadığı değerlendiriliyor.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) tarafından, birlik üyesi seyahat acentalarına karşı gerçekleştirilen haksız rekabetin önlenmesi amacıyla açılan davada, Online rezervasyon portalı Booking.com’un Türkiye'deki faaliyetlerine tedbiren durdurma kararı verilmişti.
Söz konusu mahkeme kararının ardından bugün booking.com üzerinden Türkiye içinde rezervasyon yapmak isteyenler, istedikleri tesislere ulaşamadıklarını gördü. Site üzerinden arama yapıldığında, ilgili bölge ile ilgili tesis çıkmıyor ve hata mesajı alınıyor.
YURTDIŞINA REZERVASYON SERBEST
Öte yandan Türk kullanıcılar yurtdışındaki otellere rezervasyon yapmak istediğinde ise sitenin çalıştığı ve bir problem olmadığı görülüyor. Örneğin Venedik'le ilgili otel arandığında aşağıdaki ekran görüntüsü geliyor. Mahkemenin booking.com'u kapatma kararının ardından Başaran  Ulusoy, şunları söyledi:
"Müşteriyi yanıltıp haksız rekabet yaratıyorlardı ve devamlı komisyon artırıyorlardı. Biz bu kararı bekliyorduk ve adalet yerini buldu diyoruz. Biz davamızda haklıydık. Onlar vergi ödemiyor ama biz vergi ödüyoruz. Sürekli komisyon artırıp otelleri baskı altına alıyorlardı, biz oda bulamıyorduk. Rekabet Kurulu da 2.5 milyon lira cezayı verdi."
KİMLERİ ETKİLEYECEK?
Booking.com'un karara itiraz hakkı olduğunu söyleyen Ulusoy, uygulamadan kimlerin nasıl etkileneceğini şöyle anlattı:"Karar Booking.com'un Türkiye'deki faaaliyetleri ile ilgili. BTK'nın siteyi kapatmasından sonra Türk müşteriler Türkiye'deki ve yurtdışındaki otellere booking.com üzerinden ulaşamayacak, gezilerini seyahat acentaları ile yapabilecek. Ama yurtdışından gelenler booking'i kullanarak Türkiye'deki otellere rezervasyon yaptırabilecek."

Booking.com olayına Başaran Ulusoy yorumu.. Booking.com olayına Başaran Ulusoy yorumu.. Reviewed by Aykut Altınay on 13:20 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bunuda Okumalısın

Blogger tarafından desteklenmektedir.